Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Mayasız Şipşak Poğaça (Çok Seveceğiniz Lezzetli Bir Tarif)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Mayasız Şipşak Poğaça (Çok Seveceğiniz Lezzetli Bir Tarif) Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
4 su bardağı kadar un kullandım dikkatli ekleyin fark edebilir
İç harcı için:
2 adet patates
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Pulbiber
Kimyon
Karabiber
Kekik
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörekotu
Susam

Patatesli Mayasız Şipşak Poğaça (Çok Seveceğiniz Lezzetli Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak iç harcımızdan başlayalım kabuklarını soyup yıkadığımız patatesleri iri kesimler halinde doğrayıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve haşlayalım.
Haşlanan patatesleri süzelim .
Uygun bir kaba alıp içersine sıvı yağ, tuz ve baharatları ek edelim ezerek güzelce karıştıralım soğumaya bırakalım.
Hamurumuz için yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım.
Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan ufak modüller koparıp düz taban üzerinde açalım.
Ortasına patatesli harçtan koyup uçlarını birleştirerek kapatalım birleştirdiğimiz kısım altta kalacak biçimde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Tümünü bu formda hazırladıktan sonra üzerine yumurta sıvı yağ karışımını sürelim ve çatalla dalgalı çizikler atalım.
Uçlara çörekotu susam serpelim ve 180 derece çok âlâ ısınmış fırında denetimli pişirelim.Afiyet olsun
Patatesli Mayasız Şipşak Poğaça (Çok Seveceğiniz Lezzetli Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst