Patatesli Mantı Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
1 adet yumurta
İç harcı için:
4 orta uzunluk patates
1 adet soğan
1, yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber️
Kırmızı toz biber ️
Kara biber ️
Üzeri için sos
2-3 yemek kaşığı salça
Biraz su
Sıvı yağ
Nane
Pul biber
Patatesli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba unu, suyu, tuzu ve yumurtayı ekleyerek yoğuralım. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Tezgahın üstünde daha kolay yoğuralacaktır.Hamuru bezeler hale getirip bekletelim. Böylece daha kolay açılacaktır.
Öbür taraftan iç harcını hazırlayalım.
İç harcı için 4 adet patatesi yıkayıp bir kaç modüle böldükten sonra haşlayalım.
1 adet soğanı küp küp doğrayalım ve yağ ile kızartalım.
Bir buçuk yemek kaşığı salçayı ekleyerek biraz daha karıştıralım.
Patatesler haşlandıktan sonra kabuğundan ayırıp ezelim ve soğanla birleştirelim.
Tuzunu, karabiberi, pul biberi ve toz kırmızı biberi ekleyelim.
Bezeleri açalım ve keselim.
İçine patatesli harcımızdan ekleyerek kayseri mantısı formunu verelim.
Son olarak kaynayan suya mantıları atalım ve suyun üstüne çıkana kadar kaynatalım.
Suyun bir kısmını süzün.
Ve servise hazırdır üzerine yoğurt ve sosuyla süsleye bilirsiniz.Not: buzlukta saklayabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun ️
Patatesli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Tuz
1 adet yumurta
İç harcı için:
4 orta uzunluk patates
1 adet soğan
1, yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber️
Kırmızı toz biber ️
Kara biber ️
Üzeri için sos
2-3 yemek kaşığı salça
Biraz su
Sıvı yağ
Nane
Pul biber
Patatesli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba unu, suyu, tuzu ve yumurtayı ekleyerek yoğuralım. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Tezgahın üstünde daha kolay yoğuralacaktır.Hamuru bezeler hale getirip bekletelim. Böylece daha kolay açılacaktır.
Öbür taraftan iç harcını hazırlayalım.
İç harcı için 4 adet patatesi yıkayıp bir kaç modüle böldükten sonra haşlayalım.
1 adet soğanı küp küp doğrayalım ve yağ ile kızartalım.
Bir buçuk yemek kaşığı salçayı ekleyerek biraz daha karıştıralım.
Patatesler haşlandıktan sonra kabuğundan ayırıp ezelim ve soğanla birleştirelim.
Tuzunu, karabiberi, pul biberi ve toz kırmızı biberi ekleyelim.
Bezeleri açalım ve keselim.
İçine patatesli harcımızdan ekleyerek kayseri mantısı formunu verelim.
Son olarak kaynayan suya mantıları atalım ve suyun üstüne çıkana kadar kaynatalım.
Suyun bir kısmını süzün.
Ve servise hazırdır üzerine yoğurt ve sosuyla süsleye bilirsiniz.Not: buzlukta saklayabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun ️
Patatesli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı