Patatesli Kömbe

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy patates
3 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kadar kuru maya
Su

Patatesli Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur için unu yoğurma kabına alıyoruz tuz ve mayayı da ekleyip, ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Patatesleri soyup, çok küçük bir şekilde küp küp doğruyoruz.
Soğanıda soyup, yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz.
Soğanlar biraz kavrulduktan sonra patatesleri ekliyoruz.
Patatesleri de bir 10 dakika kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzunu da ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
Kavrulan patateslerin altını kapatıp soğuması için kenara alıyoruz.
Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp yuvarlayıp kenara alıyoruz.
Hamurumuzun bir tanesini alıp oklava yardımı ile açıyoruz (yufka inceliğinde olacak).
Açtığımız yufkayı yağladığımız yuvarlak bir tepsiye yerleştiriyoruz.
Açtığımız hamurun üzerine iç harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar serpiştiriyoruz.
Tekrar hamur açıp üzerine yerleştiriyoruz tekrar iç harçtan serpiştiriyoruz bu işlemi hamurumuz ve iç harcımız bitene kadar yapıyoruz.
İşlem bittikten sonra 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu güzelce karıştırıyoruz.
Kömbemizin üzerine sürüyoruz 180 derece fırında 40 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Patatesli Kömbe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst