AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Kıymalı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller
5 adet yufka
İçi için;
500 gram kıyma
2 tane büyük uzunluk patates
2 tane küçük uzunluk soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Böreğin ortalarına ve üzerine sürmek için;
2 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

Patatesli Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Herkese keyifli pazarlar ️️
Birinci evvel soğanları kavuruyoruz, sonrasında kıyma ile biraz kavurduktan sonra rendelenmiş patatesleri ekleyip tuz, karabiber ve pul biberi ekledikten sonra kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirin.
İç harcı soğumaya bırakıyoruz o ortada böreğin sosunu hazırlayın.
Fırın tepsisine bütün bir yufkayı koyun, sonraki yufkaları modüllere ayırarak koyun. Yani 2 yufka ortalarına sos ve iç gereçten koyarak bu halde tamamlayalım.
En son artan sosu üzerine dökerek 200 derece fırında denetimli pişirin
Tepsi böreğini bilmeyen yoktur sanırım afiyet olsun beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
 
Geri
Üst