Patatesli Kek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 su bardağı küp doğranmış konut peyniri
Un
Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patates ve soğan küçük küpler halinde doğranır.
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır baharatları da eklenir.
Un ve kabartma tozu da eklenir.
Unu denetimli ekleyiniz klasik keklerden bir tık daha katı oluyor karışım.
Hazır olan kek karışımına en son peynir patates soğan eklenir.
Yağlanan yuvarlak borcama kek karışımı dökülür ve üzeri düzeltilir.
Çörekotu ve susam serpilir.
170 derecede evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Patatesli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 su bardağı küp doğranmış konut peyniri
Un
Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patates ve soğan küçük küpler halinde doğranır.
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır baharatları da eklenir.
Un ve kabartma tozu da eklenir.
Unu denetimli ekleyiniz klasik keklerden bir tık daha katı oluyor karışım.
Hazır olan kek karışımına en son peynir patates soğan eklenir.
Yağlanan yuvarlak borcama kek karışımı dökülür ve üzeri düzeltilir.
Çörekotu ve susam serpilir.
170 derecede evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Patatesli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı