Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1 küçük kase rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (Un ölçüsü ununa nazaran değişebilir)

Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpalım. Rendelenmiş kaşar peynirini, rendelenmiş patatesi ekleyelim.
Kabartma tozunu ve karbonatı (Karbonatı etkinleştirmek için 3-4 damla limon suyu damlatalım) ununu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 5 dakika dinlendirip.
3 beze yapalım. Tezgaha un serperek hamuru çok ince olmayacak halde açalım. 2 cm genişliğinde dikey olarak bıçak yahut rulet yardımı ile bölelim.
Sonra tam ortasından bölelim. Bol kızgın yağda pişileri kızartalım. Puf puf kabardığını göreceksiniz.
Patatesli kaşarlı, yağ çekmeyen pişiler sıcak sıcak servise hazırdır. Yiyenlerden tam not alan pişileri denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst