SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1 küçük kase rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (Un ölçüsü ununa nazaran değişebilir)
Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpalım. Rendelenmiş kaşar peynirini, rendelenmiş patatesi ekleyelim.
Kabartma tozunu ve karbonatı (Karbonatı etkinleştirmek için 3-4 damla limon suyu damlatalım) ununu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 5 dakika dinlendirip.
3 beze yapalım. Tezgaha un serperek hamuru çok ince olmayacak halde açalım. 2 cm genişliğinde dikey olarak bıçak yahut rulet yardımı ile bölelim.
Sonra tam ortasından bölelim. Bol kızgın yağda pişileri kızartalım. Puf puf kabardığını göreceksiniz.
Patatesli kaşarlı, yağ çekmeyen pişiler sıcak sıcak servise hazırdır. Yiyenlerden tam not alan pişileri denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1 küçük kase rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (Un ölçüsü ununa nazaran değişebilir)
Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpalım. Rendelenmiş kaşar peynirini, rendelenmiş patatesi ekleyelim.
Kabartma tozunu ve karbonatı (Karbonatı etkinleştirmek için 3-4 damla limon suyu damlatalım) ununu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 5 dakika dinlendirip.
3 beze yapalım. Tezgaha un serperek hamuru çok ince olmayacak halde açalım. 2 cm genişliğinde dikey olarak bıçak yahut rulet yardımı ile bölelim.
Sonra tam ortasından bölelim. Bol kızgın yağda pişileri kızartalım. Puf puf kabardığını göreceksiniz.
Patatesli kaşarlı, yağ çekmeyen pişiler sıcak sıcak servise hazırdır. Yiyenlerden tam not alan pişileri denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Patatesli Kaşarlı Pişi (Asla Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı