Patatesli Havuçlu Mücver

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patatesli Havuçlu Mücver Tanımı İçin Malzemeler
3 orta uzunluk patates rende
2 adet havuç rende
1 adet kuru soğan rende
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı olağan un
Kızartmak için sıvı yağı
Tuz kara biber kırmızı pul biber (Baharatları ölçü vermiyorum isteye bağlı arttırıp azaltabilirsiniz)

Patatesli Havuçlu Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar sevgili dostlar size kusursuz bir okadarda kolay bir tanım.
Mücver yemek isteyip de.
Kabak sevmeyenler için bu tanımım.
Öncelikle patatesi havucu soğanı rendenin büyük tarafıyla rendeliyelim.
Maydanozu ince doğrayıp ekliyelim.
Sarımsakları da rendeliyelim.
Yumurtayı unları ve son olarak da baharatlar ve tuzunu da ekleyip yeterlice karıştıralım.
Bütün gereçler birbirine geçsin iki yemek kaşığını aldıktan sonra form verip evvelden kızdırdığımız yağda altlı üstlü altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
Dileyen sade yada sarımsaklı yoğurtla servis edelim herkese şimdiden afiyet olsun.
Patatesli Havuçlu Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst