Patatesli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç harcı için;
3 adet patates
Tuz
Pulbiber
Üzerine sürmek için;
Tereyağı
Patatesli Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için bir kapta malzemeleri buluşturalım ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hamuru 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Bir tencerede küp küp kestiğimiz patatesleri koyalım üzerine su ekleyip haşlayalım.
Haşlanan patateslere tuz ve pulbiber ekleyip, 6 tane yuvarlak top şeklinde şekil verelim.
Mayalanan hamurumuzdan 6 tane bezeye ayıralım.
Her bezeyi tatlı tabağı kadar açıp içine yuvarlanmış patatesli topları koyalım ve bezeyi kapatıp pişireceğimiz tavaya göre açalım (İçine patates koymayıp sade yapabilirsiniz)
Tavada önlü arkalı pişiyoruz. Sıcakken üzerine tereyağı sürüp tabağa koyalım. Afiyet olsun.
Patatesli Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç harcı için;
3 adet patates
Tuz
Pulbiber
Üzerine sürmek için;
Tereyağı
Patatesli Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için bir kapta malzemeleri buluşturalım ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hamuru 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Bir tencerede küp küp kestiğimiz patatesleri koyalım üzerine su ekleyip haşlayalım.
Haşlanan patateslere tuz ve pulbiber ekleyip, 6 tane yuvarlak top şeklinde şekil verelim.
Mayalanan hamurumuzdan 6 tane bezeye ayıralım.
Her bezeyi tatlı tabağı kadar açıp içine yuvarlanmış patatesli topları koyalım ve bezeyi kapatıp pişireceğimiz tavaya göre açalım (İçine patates koymayıp sade yapabilirsiniz)
Tavada önlü arkalı pişiyoruz. Sıcakken üzerine tereyağı sürüp tabağa koyalım. Afiyet olsun.
Patatesli Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı