Patatesli Gonca Gül Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
İç harcı için;
3 adet orta boy patates
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pul biber, tatlı toz biber, nane.
Sosu için;
1 şişe soda (Yoksa 1 su bardağı su)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önceden patatesleri haşlayıp, püre haline gelene kadar ediyoruz.
Tavaya sıvı yağını koyup, ince doğradığımız soğanları kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra patatesleri ve baharatları ekleyip, karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Sosu için; verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
Tüm yufkaları dörde bölüyoruz.
Yufkadan bir parça alıp, elimizle tam ortadan burkup fırça yardımıyla sosumuzdan kenarlara sürüyoruz.
Yine aynı yöne burkarak ortada oluşan çukur kısmına patatesli iç harcımızdan koyuyoruz.
Kenarda kalan yufkaları sararak, üstünü kapatıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine böreğimizi ters çevirip koyuyoruz.
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
Böreklerin üzerine kalan sosumuzdan sürüyoruz, eğer artmadıysa yumurta sarısı sürüyoruz, susam ve çörekotu serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede. Üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst