Patatesli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı sut
1 su bardağı ilik su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kurumaya
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olcak)
İç malzemesi;
7 adet iri boy patates
Kırmızı pul biber
Kırmızı toz biber
Karabiber, kekik, tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu mayalamaya bırakıyoruz.
Diğer yandan haşlanmış patateslerimizi rendeleyip bütün baharatları katıp karıştırıyoruz.
Karıştırdığımız patatesleri ceviz büyüklüğünde top yapıyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz, bezelerimizi birazcık açıp patates toplarını içine koyuyoruz.
Tekrardan beze yapıp kapatıyoruz. 5 dakika dinlendirip lahmacun makinesinde pişiriyoruz.
İsteğe göre biraz tereyağ yüzüne sürebiliriz. Şimdiden afiyet olsun
Patatesli Ekmekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı sut
1 su bardağı ilik su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kurumaya
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olcak)
İç malzemesi;
7 adet iri boy patates
Kırmızı pul biber
Kırmızı toz biber
Karabiber, kekik, tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu mayalamaya bırakıyoruz.
Diğer yandan haşlanmış patateslerimizi rendeleyip bütün baharatları katıp karıştırıyoruz.
Karıştırdığımız patatesleri ceviz büyüklüğünde top yapıyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz, bezelerimizi birazcık açıp patates toplarını içine koyuyoruz.
Tekrardan beze yapıp kapatıyoruz. 5 dakika dinlendirip lahmacun makinesinde pişiriyoruz.
İsteğe göre biraz tereyağ yüzüne sürebiliriz. Şimdiden afiyet olsun
Patatesli Ekmekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı