AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patatesli ekmek hamuru nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Patatesli ekmek hamuru nasıl yapılır?​

Un, tuz ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Patates püresi, ayırdığınız patates suyu, yumurta, zeytinyağı ve suyu karışıma ilave edip 10 dakika yoğurun. Yumuşak ve biraz ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin. Hamurun üstünü nemli bezle kapatıp 2 saat dinlendirin.

Patates unu ne işe yarar?​

Patates unu en çok ekmek yapımında kullanılmaktadır. Unlu mamullerde, ekmek dışında, bisküvi ve krakerlerde, poğaçalarda, milföy hamurunda, mantı, gofret tabaka, dondurma külahı ve benzeri unlu mamullerde kullanılır. Hazır çorba içeriklerinde, ev yapımı çorbalarda ve soslarda kıvam arttırıcı olarak kullanılır.

Ekmek arası patates kızartması nasıl yapılır?​

Ekmek arası patates kızartması nasıl yapılır?
Ekmek arası patates yani patso Tencereden yeni çıkan patatesler itinayla ekmek arasına konulur. Üstüne de ketçap ve mayonez. Dilinizde hissettiğiniz havai fişeklerde haklısınız. Çok güzel oluyor.

Fırında patates ekmeği nasıl yapılır?​

Patatesli Yumuşacık Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış pateteslerin suyunu bir kenara alın ve ılımasını sağlayın.
- Bir çatal ya da ezici yardımıyla patatesleri ezin.
- Ayrı bir kabın içerisine su, patatesin haşlama suyu, instant maya ve toz şekeri alarak güzelce karıştırın.

Patatesli Bazlama hamuru nasıl yapılır?​

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
- Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
- Sütü ve tuzu ilave edin.
- Dereotu ve soğanı ince ince doğrayın ve ve onuda ilave edin.

Patates tozu nedir?​

Patates tozu nedir?
Kurutulmuş patates, taze patates kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen ürünün öğütülmüş şeklidir.Taze patates kurutulmadan önce yaklaşık %80 civarında su içerir.
Patates tozu yerine ne kullanılır?​
Tatlı pirinç unu, yapışkan pirinç unu veya tatlı beyaz pirinç unu, özellikle hafif tatlı lezzetinin tarifinize katacağı pişirme işlemlerinde mükemmel bir patates nişastası ikamesidir.
Ekmek Arası Patso nasıl yapılır?​
Sandviç ekmeğinin arasına önce kızarttığınız sosisi, daha sonra patatesleri koyun. Ekmeğin içerisine isteğe göre ketçap, mayonez, ve kornişon turşu ekleyin. Sandviç ekmeğini içindekiler taşmayacak şekilde kapatın ve tost makinesinde bastırın. Afiyet olsun.

Patates hamuru nasıl yapılır?​

Patates hamuru nasıl yapılır?
Patates haşlanır, soğutulur, soyulur, ezilir veya rendelenir. Hamuru yoğururken yoğurma kabına ezilmiş patates konur, üzerine yumurta kırılır, tuz atılır ve azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur. En son, üstteki fotoğraftaki gibi tek beze yapılır ve kullanılır.

Patatesli mayalı hamur nasıl yapılır?​

Patatesleri iyice ezin ve kavrulmuş soğan ile tuzu ekleyip karıştırın. Ufak bezeler alın ve çok büyütmeden açın. Yuvarladığınız patatesi hamurun içine koyup resimdeki gibi kapatın.Çok bastırmadan yavaş yavaş hamuru açın. Orta ateşte çevirerek pişirin ve sıcakken tereyağ sürün.

Patatesli gözleme nasıl yapılır?​

İç harcı için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine rendelenmiş soğanı ilave ederek kavurmaya başlayalım. Domates salçası, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip 1-2 dk. kavuralım. Haşlayıp ezdiğimiz patatesi ilave edip güzelce karıştıralım. Ocağı kapatarak patatesli iç harcımızı soğumaya bırakalım.
 
Patatesli ekmek hamuru nasıl yapılır sorusunu cevaplamak için sizin verdiğiniz adımları bir araya getirerek tarifi detaylı bir şekilde anlatabilirim:

1. Geniş bir kapta un, tuz ve kuru mayayı karıştırın.
2. Ayrı bir kapta patates püresi, ayırdığınız patates suyu, yumurta, zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın.
3. Bu karışımı un, tuz ve maya karışımına ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. Yumuşak ve biraz ele yapışan kıvamda bir hamur elde etmelisiniz.
4. Hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin.
5. Dinlenen hamuru şekillendirerek istediğiniz ekmek şeklini verin ve üzerini çizikler atarak fırın tepsisine yerleştirin.
6. Kızgın fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Ekmek yüzeyi güzelce kızardığında fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Bu adımları takip ederek lezzetli patatesli ekmek hamurunu evinizde kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst