Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 tane yufka
Yarım su bardağı süt
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı karbonat
Tuz
İç harcı için
5 tane büyük haşlanmış patates
1 tane kuru soğan
Kırmızı toz biber
Karabiber
1 kase böreklik peynir (İsteğe bağlı)
Maydanoz
Üzeri için
2 yumurta sarısı (Beyazını sosuna ekleyebilirsiniz)
Susam

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesi haşlayıp rendeledim.
Üzerine zeytinyağında kavrulmuş soğan,maydanoz,karabiber,kırmızı toz biber, peynir ekleyip karıştırdım.
Sosu için.Genişçe bir kasede bütün malzemeleri nişasta açılana kadar çırptım. (sostan bir kahve fincanı üzeri için ayırdım).
Yufkaların kenarlarından tepsi büyüklüğünde kestim.
Yufkayı ortadan ikiye bölüp her tarafını fırça yardımıyla sosladım.
Yufkalarım büyüktü ikiye böldüm, küçük yufkada bölmemenizi öneririm)
İç malzemesini ekleyip,(kenarlarından çıkardığım yufka parçalarını küçük küçük bölüp her yufkanın içine ekledim)çok sıkmadan rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizdim.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp,keskin bir bıçak yardımıyla eşit aralıklarla böreğin yarısına kadar kestim. (tam kesmeyin sosu içinde kalsın)
Ayırdığım sosu yumurta sarısı ile çırpıp üzerine bolca sürdüm.
Susam serpiştirip 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ❤
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst