Patatesli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
5 su bardağı un
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
5 tane patates( rendelenmiş)
1 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
Sıvıyağ
Tuz
1 kase küçük doğranmış soğuk kavurma(isteğe bağlı veya kıyma da kullanılabilir)
Üzeri için:
Yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamurumuz için unu yoğurma kabına alıyoruz.
Unun ortasını açıp su hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
Yoğurmaya başlıyoruz ve suyu yavaş yavaş ekliyoruz.
Kulak memesinden sert bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan 10 beze oluşturuyoruz ve dinlendirmeye bırakıyoruz.
İç harcı için soğanı küp küp doğruyoruz tavaya aldığımız sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz.
Soğanlar pembeleşince içine kavurmayı koyup bir sefer karıştırıyoruz.
Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Rendelenmiş patatesleri ekleyip 10 dk boyunca arada karıştırarak kısık ateşte kavuruyoruz en son tuz ve reyhanını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Hazırladığımız bezeleri açıp tepsiye dizip arasına harcımızı sürüyoruz.
Bezeler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
Daha sonra böreğimizi dilimleyip üzerine harcını sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst