Patatesli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
4 büyük patates
Pul biber, karabiber, tuz
Sosu için
3 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bardak süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçi içi için 4 büyük patatesi küp küp doğrayıp haşlıyoruz.
Haşlanan patateslere tuz, karabiber ve pul biber ekleyip eziyoruz.
Sosu için süt, yumurta, soda, yağ ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
Büyük dikdörtgen borcamı yağladıktan sonra birinci yufkayı kenarları dışarı sarkacak formda seriyoruz.
Üzerine sos gezdirdikten sonra ikinci yufkayı gelişi hoş kenarları da içinde olacak formda seriyoruz.
Bu sıralamada iki yufka yaptıktan sonra içi koyup kalan iki yufkayla da tekrar tıpkı süreçleri yapıyoruz.
En son birinci başta serdiğimiz yufkanın dışarı sarkan kenarlarını üstüne örtüyoruz.
24 dilime bölüp kalan sosu üzerine yayıyoruz.
200 dereceli alt üst fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst