AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patatesli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamur için
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 küp şeker
21 gram maya
4,5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 250 ml)
Birinci iç harcı iç gereçler:
400 gram kıyma
2 adet büyük soğan
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Bir tutam maydanoz
Orta katlar için
160 gram yumuşamış margarin yahut tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru süt, maya, un,şeker ve sıvı yağı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamuru bir saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru 10 tane beze yapın, un ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Ortalarına tereyağ sürülerek 10 tanesi üst üste koyun.
Büyük bir servis tabağına koyup üzerini streç ile kapatıp bir saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
İkinci iç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğumuz patatesleri soğan salça baharatlarla kavurup soğuduktan sonra.
Üst üste yağladığımız bezeleri un yardımı ile hepsini birlikte açabildiğimiz kadar açalım.
Tepsinin büyüklüğüne nazaran hamurun iki tarafını katlayalım.
Bir tarafına iç gereç koyarak iki çeşit rulo formda saralım ve kesip yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
Kalan hamuru da tıpkı halde iç gereç koyarak rulo yapalım ve tepsiye yerleştirelim.
İstenilen büyüklükte tepsinin içinde keselim.
Üzerine yumurta sarısı ve bir tatil kaşığı sütü karıştırıp sürelim.
Üzerine çörek otu serpip evvelden ısıtılmış 200 derece pişirelim. Afiyet olsun.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst