AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patatesli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
7 su bardağı un
3,5 su bardağı ılık su
1.5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
6 adet patates
1 bir tatlı kaşığı nane
Orta uzunluk kuru soğan
Yağ
Salça
Tuz

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamuru yoğurun daha sonra yoğurduğunuz hamur bezelere ayırın.
Bezeleri biraz açıp ortalarını yağlayın her beze için tıpkı süreci uygulayın hamuru 20 dk dinlendirin.
Bu sırada iç harcını hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp ezin.
Daha sonra doğramış olduğumuz soğanları yağda öldürün.
Sonra salça ve naneyi ekleyip karıştırın.
Daha sonra bu yaptığımız sosu haşlanmış patatese ek edin ve karıştırın.
Dinlenen hamuru açın yağlı olduğu için açımı kolay olacaktır.
İç harcını koyup sarın bu süreç bittikten sonra üzerine biraz yağ gezdirin ve fırına verin afiyet olsun.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst