AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
7 adet yufka
İç harcı için;
5/6 patates
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için;
Susam
Çörek otu

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba yufkaların içine sürülecek sosu yapalım 2 adet yumurta ve yarım su bardağı sıvı yağ ve 2 su bardağı sütü karıştırıp yufkaların içine süreceğiz.
5/6 adet patateslerimizi soyup güzelce yıkadıktan sonra rendeleyin ve üzerine baharatlarını ekleyip karıştırınız.
Yufkaların ortasına sos harcını güzelce her yerine yayılacak formda sürünüz.
Sürülen sosun üzerine iç harcını güzelce bol halde uzunlamasına çizgi biçimini verilecek hizada koyunuz ve kol böreği üzere uzunlamasına yuvarlayarak katlayınız.
Yapılan böreği tepsi yahut borcama koya bilirsiniz. Yağlı kağıt yahut yağ sürünüz ve yaptığımız yufkaları tepsiye yerleştirin ve iç harcına sürdüğümüz harcı yufkaların üzerine sürünüz.
Fırını 180 derece 30/35 dakika kadar pişiriniz. Servisi hazırlayıp servis yapabilirsiniz şimdiden herkese afiyet olsun
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst