Patatesli Börek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru:
Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı (200 ml) zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyal:
1 adet soğan
3-4 adet patates
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Patatesli Börek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce patatesleri haşlıyoruz.
Soğanı rendeleyip zeytin yağında kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Salça, kimyon, tuz ek ediyoruz.
Patatesleri rendeleyip soğan karışımıyla düzgünce karıştırıyoruz.İç materyalimiz hazır.
Erimiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, karbonat, tuzu alabildiği kadar un ile orta yumuşaklıkta hamur hazırlıyoruz.
Hamuru iki eşit kesime ayırıyoruz.(5-10 dakika dinlendirebiliriz vaktimiz varsa).
İlk hamuru tepsi büyüklüğünde açarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine iç malzemeyi eşit biçimde yayıyoruz.
Diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açarak poğaçanın üzerine kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
İstenirse susam serpeleyerek 180 derece fırında ( tercihen evvelden 5 dakika kadar ısıtılmış) 20- 25 dakika denetimli pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra istediğimiz vakit, istediğimiz büyüklükte keserek servis yapıyoruz.
Nefis poğaçamızı afiyetle tüketip sevdiklerimize ikram ediyoruz.
Afiyet olsun
Patatesli Börek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru:
Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı (200 ml) zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyal:
1 adet soğan
3-4 adet patates
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Patatesli Börek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce patatesleri haşlıyoruz.
Soğanı rendeleyip zeytin yağında kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Salça, kimyon, tuz ek ediyoruz.
Patatesleri rendeleyip soğan karışımıyla düzgünce karıştırıyoruz.İç materyalimiz hazır.
Erimiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, karbonat, tuzu alabildiği kadar un ile orta yumuşaklıkta hamur hazırlıyoruz.
Hamuru iki eşit kesime ayırıyoruz.(5-10 dakika dinlendirebiliriz vaktimiz varsa).
İlk hamuru tepsi büyüklüğünde açarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine iç malzemeyi eşit biçimde yayıyoruz.
Diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açarak poğaçanın üzerine kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
İstenirse susam serpeleyerek 180 derece fırında ( tercihen evvelden 5 dakika kadar ısıtılmış) 20- 25 dakika denetimli pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra istediğimiz vakit, istediğimiz büyüklükte keserek servis yapıyoruz.
Nefis poğaçamızı afiyetle tüketip sevdiklerimize ikram ediyoruz.
Afiyet olsun
Patatesli Börek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı