AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patatesli Bayatlamayan Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patatesli Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur İçin ;
4 adet patates
7 su bardağı un
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
125 gram margarin
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz

Patatesli Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri haşlayalım .
Sütü ılıtalım.
Ilık suyla şekeri, mayayı karıştıralım, bir köşede çukur bir kapta bekletelim.
Kabarınca bütün materyalleri karıştıralım.
Patatesler haşlanınca poğaça hamuruna katalım .
Hepsini 20 dakika yoğuralım. Ben bu hamurla 2 tepsi poğaça yaptım. 4 çeşit yaptım peynirli ,zeytinli ,sade ve kaşarlı zeytinli yaptım. Cep poğaça yaptım.
Patatesli Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst