Patates Yatağında Et

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patates Yatağında Et Tanımı İçin Materyaller

Patates püresi için;
4 orta uzunluk patates
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Et için;
400 gram kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Beşemel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gram kaşar
Tuz

Patates Yatağında Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesler soyulur küp küp doğranır .
Uygun bir tencereye alınır ,üstünü aşacak kadar su koyulur haşlanmaya bırakılır.
Haşlandıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyulur ,püre haline getirilir, bir yere bırakılır.
Et için;Et düdüklüye alınır üstüne aşacak kadar su koyulur haşlanmaya bırakılır.
Haşlandıktan sonra başka bir tencere alınır .
1 adet soğan küp küp küçük küçük doğranır kavrulur .
Kavrulduktan sonra salça ek edilir etler koyulur 5 dakika kadar sotelenir.
Patatesler alınır uygun bir güveç kabına koyulur, üstüne eti koyulur .
Beşamel sosa geçelim ;beşamel sos için bir yemek kaşığı tereyağı uygun bir tencerede eritilir.
İçine 1 yemek kaşığı un koyulur kavrulur .
1 su bardağı süt ek edilir hafif yoğunlaşınca altı kapatılı.O da etin üzerine koyulur.
Kaşar rendelenip üstüne koyulur yaklaşık 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. 30 dakika kadar afiyet olsun.
Patates Yatağında Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst