AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates Tostu (Dürüm)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patates Tostu (Dürüm) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince tuz
Karabiber

Patates Tostu (Dürüm) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerinizin çok sert cins olmadığından emin olun ve yeşillenmiş patates kullanmayın. (tadı buruk olur, ayrıyeten sıhhate zararlı)
Mutfak robotunda 2 patatesi rendeleyin ve suyunu yeterlice sıkın.
Diğer materyalleri ekleyip harmanlayın ve bekletmeden yağladığınız yağlı kağıda yayıp yapışma mümkünlüğünü en aza indiriyoruz, ayrıyeten kızartma lezzeti de katacak.
Daha evvelden ısıttığımız tost makinesinde yüksek yahut yükseğe en yakın ayarda (çok süratli pişerse içi çiğ kalır, yavaş pişerse haşlama üzere olur; bu kısım sizin tost makinenizi uygun tanımanızla çok ilgili) ortalama 10-15 dk kızartıyoruz.
Kağıdın dışından, patatesler bir tost misali kızarmış göründüğünde, kağıdın rahatça ayrılıp ayrılmadığını ve pişip pişmediğini denetim ediyoruz. (güzelce kızarmış görünüyorsa, bu mühlet içinde içi de rahatça pişmiş oluyor. Bu süreçler uygulamadaki başka misal tanımlarla tıpkı olduğu için ek bilgiyi uzun uzadıya vermiyorum).
Kağıttan çıkarıp uygun bir tabağa alıyoruz.
Not: Ben uzun uzun şeritlere ayırıp, marul, yeşil soğan, tuz ve yağ ile hazırladığım salata ile dürüm yaptım. Tahminen kaşarlı versiyonuna nazaran yavan bulanlar olacaktır lakin “patatesi her haliyle severim” diyenler denemek isteyebilir diye paylaşmak istedim; meskende kaşar olmadığında bir de bu seçenek var, eh Allah ne verdiyse, elhamdülillah

Patates Tostu (Dürüm) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst