- Konu Yazar
- #1
Patates salatası için patates nasıl haşlanır?
Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterli olacaktır. Küp küp doğranan ve daha ufak boyuta sahip olan patatesleri haşlamak için ise 15 dakika idealdir. Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz gayet uygundur.Patates salatasına ne konuyor?
Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler- 5 adet patates.
- 3 adet taze soğan.
- 4 yaprak kıvırcık veya marul.
- Yeteri kadar nane ve maydanoz.
- Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve pul biber (isteyen içine kornişon turşu da ilave edebilir)
Klasik patates salatası nasıl yapılır?
Klasik patates salatası nasıl yapılır?Klasik Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanır, soyulur, küp küp doğranır ve soğutulur.
- Yeşillikler ince ince kıyılır, patatese eklenir.
- Ayrı bir kasede sos malzemeleri iyice karıştırılır salataya eklenir ve karıştırılır. Domatesle süsleyebiliriz.Afiyet olsun.
Nefis patates salatası nasıl olur?
Nefis patates salatası nasıl olur?Nefis Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri yıkayıp kaynatıyoruz. Onlar kaynarken sebzelerimizi doğrayıp havucu rendeliyoruz.
- Kaynamış patatesleri küp küp doğrayıp sebzeleri ekliyoruz.
- Daha sonra tuz ve pul biberi ekleyip limonu suyunu döküyoruz.
Patates salatası için patates kaç dakika haşlanır?
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.Klasik Patates salatası nasıl yapılır?
Kuru soğanlı patates salatası nasıl yapılır?
Kuru soğanlı patates salatası nasıl yapılır?Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve pul biberle iyice ovuyoruz. (kavanoza koyup sallayabilirsiniz) Patates ve soğanlarımız bir kaba alıyoruz . Rendelenmiş havuç ve küp doğranmış salatalığımızı da üzerine ekliyoruz. Daha sonra Nane, tuz, limon suyu veya zeytinyağını da ekleyip servis yapıyoruz.