AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates puresi yemegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patates püresi yemeği nasıl yapılır?​

Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulmuş patateslerinizi tencere alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
- Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün.
- Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.

Patates püresi nasıl ezilir?​

Ezerken, karıştırırken blender kullanmayın Her ne kadar büyük kolaylık gibi gelse ve işinizi hızlandırsa da patates püresi yaparken blender gibi mutfak aletlerini kullanmayın. Bunun yerine çatal, ezme kaşığı gibi aletler kullanın ve yavaş yavaş ezin.
Sütlü tereyağlı patates püresi nasıl yapılır?
Püre makinesi veya el blendırndan iyice ezdiğimiz patatesi çelik tencereye alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ediyoruz. Orta hararetli ateş üzerine alalım ve kaynamış olan sütü azar azar ilave ediyoruz. Pişerken 1 silme çay kaşığı karabiberini ilave edip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Patates püresi su ile olur mu?
Pürenin sulu olmaması için fazla suyun hepsinin buharlaşmasına dikkat edin. Püreniz son aşamada sulu ve nemli oluyorsa bir yerde hata yapıyorsunuz demektir. Patatesleri haşlarken ilk aşamada haşlanacağından fazla su koymamanız gerek.

Kaşarlı patates püresi nasıl yapılır?​

Patates püresi ezeceği ile ya da çatalla eziyoruz. Tencerede tereyağını eritip patatesleri koyup ılık sütü ilave edip sütü çektiriyoruz. Kaşar peynir rendesini sıcağıyla katıyoruz. Yanında köfte ya da et ile servis yapıyoruz.

Patates püresine kaşar peyniri konur mu?​

Kaşarlı Sütlü Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır? Patates kabukları soyulup bölerek tencereye alınır.Üzerini su geçmeyecek kadar su koyulur yumuşayınca ya kadar kaynatılır . Kaynadıktan sonra suyu süzülür . Daha sonra bardak yardımıyla iyice ezilir.İçine tuz kaşar ve tereyağı ilave edilir ve karıştırılır .
 
Geri
Üst