Patates Püresi Yatağında Et Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
4 büyük ve kalın parça et bonfile
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak sıcak su
Sade soda
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Püre için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kaşar rendesi
Süt
Patates Püresi Yatağında Et Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ben bu yemeği düdüklüde yaptım siz normal tencere daha uzun sürede yapabilirsiniz. Kasaptan en az 2 parmak kalınlığında ve avuç içi boyunda aldığımız 4 parça eti, soyduğumuz bütün patatesi, bütün bir soğanı düdüklüye koyuyoruz.
Üzerine sıcak suda çözdürdüğümüz salçalı suyu ve tarifin en önemli noktası sodayı döküp, baharatını atıp, pişmeye bırakıyoruz.
Düdüğü öttükten sonra en kısık ateşte en az 1 saat pişmesi gerekli. Piştikten sonra patatesleri alıp, püre için kullandım etin suyuda geçtiği için çok lezzetli oldu.
Patates tereyağını ezip üzerine kaşar süt ve tuzu ekleyip, blendırdan geçirdim sunumda görselde ki gibi oldu. Şahane bir lezzeti var kesinlikle tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun
Patates Püresi Yatağında Et Bonfile Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 büyük ve kalın parça et bonfile
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak sıcak su
Sade soda
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Püre için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kaşar rendesi
Süt
Patates Püresi Yatağında Et Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ben bu yemeği düdüklüde yaptım siz normal tencere daha uzun sürede yapabilirsiniz. Kasaptan en az 2 parmak kalınlığında ve avuç içi boyunda aldığımız 4 parça eti, soyduğumuz bütün patatesi, bütün bir soğanı düdüklüye koyuyoruz.
Üzerine sıcak suda çözdürdüğümüz salçalı suyu ve tarifin en önemli noktası sodayı döküp, baharatını atıp, pişmeye bırakıyoruz.
Düdüğü öttükten sonra en kısık ateşte en az 1 saat pişmesi gerekli. Piştikten sonra patatesleri alıp, püre için kullandım etin suyuda geçtiği için çok lezzetli oldu.
Patates tereyağını ezip üzerine kaşar süt ve tuzu ekleyip, blendırdan geçirdim sunumda görselde ki gibi oldu. Şahane bir lezzeti var kesinlikle tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun
Patates Püresi Yatağında Et Bonfile Tarifi Fotoğraflı Yapılışı