Patates Püresi Üstü Et Sote Tanımı İçin Gereçler
10 adet küçük patates
1 kaşık tereyağı
Yarım bardaktan az süt
1 adet soğan
300 gr kuşbaşı
5 adet yeşilbiber
3 adet kırmızı biber
6 cherri domatesi
Yarım bardak kendim yaptığım sıvı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Patates Püresi Üstü Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye suyu doldurup ocağımıza kaynaması için bırakıyoruz.
Patateslerimizi soyuyoruz ve 4 bölüyoruz.
Patatesleri tencere koyarak pişmelerini bekliyoruz.
Onlar pişerken sotemizi hazırlıyalım.İlk olarak soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Sonra etleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Biraz soteledikten sonra baharatları, biber ve domatesi ek edip karıştırıyoruz.
Etlerin üzerine sıvı salçamı da ekleyerek birde üzerini geçecek kadarda su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
Patatesler pişince suyunu süzüp ocakta buğulanmasını sağlıyoruz. Yani biraz bekleyip tencereyi hoplatarak alt üst olmalarını sağlıyoruz. Bunu 2-3 kez yapmanız kafidir.
Patateslerin içine tereyağını bölüştürerek koyuyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Biraz bekledikten sonra sütü ekleyerek patateslerimizi patates püresi haline getirmek için eziyoruz.
Patates Püresi Üstü Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10 adet küçük patates
1 kaşık tereyağı
Yarım bardaktan az süt
1 adet soğan
300 gr kuşbaşı
5 adet yeşilbiber
3 adet kırmızı biber
6 cherri domatesi
Yarım bardak kendim yaptığım sıvı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Patates Püresi Üstü Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye suyu doldurup ocağımıza kaynaması için bırakıyoruz.
Patateslerimizi soyuyoruz ve 4 bölüyoruz.
Patatesleri tencere koyarak pişmelerini bekliyoruz.
Onlar pişerken sotemizi hazırlıyalım.İlk olarak soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Sonra etleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Biraz soteledikten sonra baharatları, biber ve domatesi ek edip karıştırıyoruz.
Etlerin üzerine sıvı salçamı da ekleyerek birde üzerini geçecek kadarda su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
Patatesler pişince suyunu süzüp ocakta buğulanmasını sağlıyoruz. Yani biraz bekleyip tencereyi hoplatarak alt üst olmalarını sağlıyoruz. Bunu 2-3 kez yapmanız kafidir.
Patateslerin içine tereyağını bölüştürerek koyuyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Biraz bekledikten sonra sütü ekleyerek patateslerimizi patates püresi haline getirmek için eziyoruz.
Patates Püresi Üstü Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı