AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates Püresi Tavuk Sote Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Patates Püresi Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
1,5 tavuk göğsü
4,5 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 büyük soğan
4,5 dış sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Baharatlar
Tuz
Patates püresi için;
5-6 adet orta uzunluk haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püresi Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle püremizi yapalım. Haşlanmış patatesi ezici ile ezelim üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve süt ekleyip karıştırıp püre haline getirelim.
Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım tencereye sıvı yağ dökelim, kızan yağın içine doğranmış tavuk göğsünü atalım pişmeye yakın üzerine doğranmış zerzevatları ekleyelim.
Pişen sebzelerin üzerine salça, sarımsak ve bahartları ekleyip karıştıralım son olarak üzerine yarım su bardağı su döküp karıştıralım ve tavuk sotemizde hazır.
Güveç kaselerinin altına evvel m dolu dolu bir yemek kaşığı püreden ekleyelim pürenin üzerine iki üç kaşık tavuk sote den ekleyelim tekrar püreden bir yemek kaşığı kadar ekleyip güzelce yayalım son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip güveç kaselerini tepsiye alalım.
Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirelim yaklaşık 20 dakikada pişecektir ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun detaylı üretimi görüntümde mevcut
Patates Püresi Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst