AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates Püreli Rosto

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patates Püreli Rosto Tanımı İçin Malzemeler
500 gr az yağlı dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1,5 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 silme çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Patates püresi için;
5 adet büyük patates
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Patates Püreli Rosto Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyma ve bütün materyaller uygun bir kaba alınır ve 6-7 dakika boyunca yoğurun. Bu tarife yoğurmak çok önemli.
Hafif elinizi nemlendirerek kıymayı rulo biçimine getirin. Fırın kağıdına sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirin.
Dinlenme süresinden sonra sarılı olan köfteyi fırın tepsisine alın.
Fırın kâğıdının yanmaması için üzerini hafif nemlendirin ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında çabucak hemen 30dk pişirin.
Pişme süresinden sonra rostoyu fırından çıkartın hafif birinci sıcağı geçince 1 parmak kaldığında dilimleyin.
Uygun bir borcama dizin. Sosunu hazırlayın ve rostonun üzerine gezdirin.
Tekrar 180 derecelik fırında pişirmeye alın. Üzerinin fazla kızarması için üzerini bir tepsi ile kapatıp 25 dk pişirin.
Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesin suyunu süzün ve tereyağını ekleyip ezin.
Üzerine sütü, tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Servis ederken tabağa patates püresini koyun onun üzerine rosto köfte ve sosundan üzerine gezdirin.
Patates Püreli Rosto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst