AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates Püreli Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patates Püreli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet patlıcan
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 kg kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kara biber
Pul biber
Püresi için;
5-6 adet patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püreli Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz 1 parmak genişliğinde yuvarlak şekilde dilimliyoruz.
Tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz .
Daha sonra pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine zeytinyağ gezdirip 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
Kıyamamızı uygun bir tavaya alıyoruz ,zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz .
Daha sonra ince kıyılmış olduğumuz soğanı ekleyip karıştırıyoruz .
Salça, tuz, karabiber ,pul biber ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Yeşil biber ve kapya biberi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen patlıcanların yarını tepsimizin alt tabanına diziyoruz .
Üzerine kavurmuş olduğumuz kıymayı döküp güzelce yayıyoruz.
Tekrar üzerini patlıcanla kapatıyoruz .
Patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Daha sonra suyunu süzüp bir aparatla güzel ezip püre haline getiriyoruz .
Tereyağ ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz .
Daha sonra süt ilave edip güzelce karıştırıyoruz .
Püremizi krema torbasına alıp patlıcanların üzerine sıkıyoruz.
Krema torbası yoksa kaşıklada yayabilirsiniz .
Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Patates Püreli Patlıcan Musakka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst