Patates Püreli But

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patates Püreli But Tanımı İçin Malzemeler
3 küçük patates
9 adet tavuk baget
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tuz muskat kırmızı toz biber ve köri
Bulamak için;
Un
2 adet yumurta
Galeta unu
Kızartmak için;
Sıvıyağ

Patates Püreli But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler iri küplere bölünüp haşlanır.
Tavuklar önlü artlı yağsız tavada kızartılıp. 1 su bardağı su ile haşlanır.
Kaşar ile sıcak patates püre haline gelene kadar ezilir.
Haşlanan tavuklar kemiklerinden ayrılıp küçük küçük doğranır. Doğranan tavuklar pürenin içine atılır.
Kemikler atılmaz iki ucu temizlenir.
Püre ve tavuğun içine baharat ve tuz eklenip güzelce yoğrulur.
9 kemik olduğundan 9 top yapılıp kemiğe püreyi baget biçimi verilir.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra 2 yumurta bir kaba kırılıp çırpılır.
Bagetler evvel una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanır.
İyice kızan yağın içinde önlü gerili kızartılır. Afiyet olsun.
Patates Püreli But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst