AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates Oturtma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Patates Oturtma Tanımı İçin Gereçler
2 tane büyük uzunluk patates
200 gram kıyma
1 tane soğan
1 küçük kırmızı biber
1 küçük yeşil biber
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
2 tane orta uzunluk domates
Tuz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için ;
Kaşar

Patates Oturtma Tanımı Yapılışı

Evvel patatesleri soyup, yıkayın, yuvarlak dilimler yapıp kızartın.
Kızardıktan sonra fazla yağının çekmesi için havlu kağıda serin.
Öteki tarafta soğanları kavurun ve üzerine kıymayı, sarımsağı ekleyin.
Gereçler kavruldukça sırayla biberleri, biberler kavrulunca salça ve domatesi ekleyin.
En son da tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
1 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
Suyunu çekmeye başlayınca kenara alın.
Borcama evvel patatesleri sonra kıymalı harcı, sonra tekrar patates, kıymalı harç olacak çekilde dizin.
Dilerseniz tek sıra halinde de yapabilirsiniz. Ben küçük borcama yaptığım için iki kat yaptım.
180 derece fırında 10 -15 dk pişirin ve sonra üzerine kaşar ekleyip tekrar fırına verin. Kaşarlar kızarınca fırından alabilirsiniz.
 
Geri
Üst