Patates Oturtma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo dana kıyma
3 orta uzunluk patates
1 su bardağı kaşar
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1.5 su bardağı konserve domates ( yada 3 domates)
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Tam bir ana yemek lezzet olağanüstüsü.
İlk olarak patatesleri soyup halka halka kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Üzerine tuz ve yağ ek edelim.
Önceden ısıttığımız fırında 15 dk pişirelim çok yumuşamasın birazda kıymayla pişecek.
Daha sonra etimizi ve geniş bir tencereye alalım suyunu çekene kadar pişirelim.
Ardından sıvı yağ yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi ek edelim.
Ardından bir tatlı kaşığı salçayı ekleyip kavuralım.
Daha sonra domatesini kimyonu karabiberi pul biberi tuzunu ek edelim.
Patatesler piştikten sonra bu sosu patateslerin üzerine eşit biçimde koyalım.
Daha sonra rendelediğimiz bir su bardağı kaşarı ekleyelim ve fırına sürelim. Kaşarlar kızarana kadar pişirelim nefis bir akşam yemeği afiyet olsun.
Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst