AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates nasil saglikli olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patates nasıl sağlıklı olur?​

“Yüksek nişasta içeriği açısından patatesler genelde kalorili bir yiyecek olarak bilinir ve sağlıklı beslenen kişiler patatesten kaçınır. Fakat içerisinde yararlı olan vitaminler de vardır ve sağlıklı hale getirilebilirler.” Patates, kabuğuyla beraber pişirmek ve tüketmek iyi bir lif kaynağı yemenizi sağlar.

Taze patates zararlı mı?​

Dolayısıyla güneş ışığıyla rengi sarıdan yeşile dönen patatesler, klorofilin artmış olduğuna ve solanin üretimine başlandığına işaret. Bu da yeşillenmiş patateslerin zehirlenme etkisi yapabileceğini gösteriyor. Yeşil renk ne kadar yayılırsa ve rengi ne kadar koyulaşırsa zehirlenme riski de o kadar artıyor.
Patates en sağlıklı nasıl yenir?
Leziz bir garnitür için, kavrulmuş patates yapmayı deneyin. Yüksek sıcaklıkta pişirildiklerinde, dışarısı hafifçe kızarır ve içi yumuşacık kalır. Patatesleri zeytinyağı gibi doymamış yağ bakımından zengin yağ ve en sevdiğiniz otlar ve baharatlarla birlikte kavurun.
Çiğ patates yemek zararlı mı?
Patates Bütün çiğ patatesler zararlı değil. Ancak patates tam olarak olgunlaşmadıysa ve güneş ışığına fazla maruz kaldıysa, yarım patateste bile solanin maddesi sağlığınızı olumsuz etkileyebiliyor. Patates yeşile döndüğünde tüketmemeniz gerekir.

Derin dondurucudan çıkan patates nasıl kızartılır?​

Patateslerin üzerine un serpiştirelim ve karıştıralım. Bol miktarda kızdırdığımız sıvı yağa patateslerimizi koyalım ve yüksek ateşte altın rengini alıncaya kadar kızartalım. Kızaran patateslerimizin fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hazır paket patates kızartması nasıl yapılır?​

Tavaya patatesler koyulur, üzerine 1 bardak sıvı yağ ekleyip ısınmasını beklemeden ocağa koyulur ve harlı ateşte cızırdamaya başlayınca 5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atılır .
Donuk patates fırında pişirilir mi?
Nefis Atıştırmalık Fırında Dondurulmuş Patates Tarifi Nasıl Yapılır? Buzluktan çıkardığımız dondurulmuş patatesleri çözmesini beklemeden tüm malzemelerle iyice karıştıralım. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt açılmış uygun bir fırın kabına yerleştirelim. 200 derecelik fırına verelim.
 
Geri
Üst