- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Patates nasıl ince doğranır?
Zeytinyağını bir tencereye koyun. (Yaklaşık 4 parmak kadar yüksekliğinde) Orta ateşte ısıtın. Yağın fazla kızgın olmamasına dikkate edin. Yağ ısınırken, patates kesici veya bıçakla patatesleri çok ince, kibrit çöpü büyüklüğünde, dilimler şeklinde kesin. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz.En iyi kızartmalık patates nerede yetişir?
afyon, muğla(milas) taraflarında yetişen agria(kabuk ve et rengi sarı-koyu sarı) ve ranger russet (kabuk rengi sarı, et rengi krem) cinsi patatesler en iyi kızartmalık patates cinsleri olarak bilinir.Kumlu patates nedir?
Kumlu patates nedir?Unumsu patatesler piştiğinde ağızda kuru ve kum tanesi gibi bir tat bırakır. Bu patateslerde nişasta oranı “‘ye kadar çıkar. Bu tür patatesin en tanınmışı sarı patatestir ve kızartma için en uygun patatestir.
Patates Kıtırı nasıl yapılır?
Patates Kıtırı nasıl yapılır?Meşhur Çıtır Patates Çubukları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler tuz eklenip haşlanır.
- Tamamen süzülen patatesler güzelce ezilir.
- 3 yemek kaşığı nişasta ve karabiber eklenip yoğrulur.
- İki yağlı kağıt arasında orta kalınlıkta açılır.
- Uzun şeritler kesilir.
- Kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun
Çıtır çıtır patates yapmak için ne yapmalı?
Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.Agria patates kızartmalık mı?
Agria yemeklik cips ve kızartmalık için uygun bir çeşittir. Pişirme türü unludur ve harika kızartma kalitesine sahiptir. Agria büyük, uzun oval yumrulara, sarı bir kabuğa ve koyu sarı bir et rengine sahiptir. Yumru sayıları oldukça fazla kuru madde içeriği yüksektir.Kızartma patatesi nasıl seçilir?
Kızartma patatesi nasıl seçilir?Kızartmalık patateslerin nişasta oranı yüksek, su oranı az olmalıdır. Kabuğu kalın, parlak ve iri patateslerdir. Kızartmalık patatesin kabukları koyu sarı ve kırmızıdır. Haşlamalık patates ise, kızartmalık patatese göre daha küçüktür.
Patates kizartmasi nasil çıtır olur nişasta?
Patates kizartmasi nasil çıtır olur nişasta?Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler soyulup yıkanır.
- Üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu eklenir, iyice harmanlanır.
- Ve direk kızgın yağa atılır.
- Ara sıra karıştırarak kızartılır.
- Kızarınca servis tabağına alınır.
- Özellikle et, tavuk yemeklerinin yanına çok güzel yakışıyor.