- Konu Yazar
- #1
Patates Mantısı Tanımı İçin Materyaller
4 orta uzunluk patates
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kırmızı toz biber
Tuz
Çeyrek çay bardağı su
Üzeri için;
1 kase yoğurt
1 sarımsak
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
Patatesleri kabuğunu soyup biraz da küçültüp haşlayın.
İçine maydanozu, dereotunu doğrayıp, baharatını ve tuzunu ekleyip yoğurun.
Daha sonra yuvarlayıp servis edeceğiniz tabaklara alın.
Sosu için tereyağı ve salçayı eritip ,hafif tuz ve baharat atıp tıkırdayınca su ekleyin ve biraz daha tıkırmadasını bekleyin.
Sarımsağı rendeleyin yoğurda katıp çırpın.
En son sosu patateslerin üzerine gezip yoğurdunu ekleyin.
Afiyet olsun.
4 orta uzunluk patates
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kırmızı toz biber
Tuz
Çeyrek çay bardağı su
Üzeri için;
1 kase yoğurt
1 sarımsak
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
Patatesleri kabuğunu soyup biraz da küçültüp haşlayın.
İçine maydanozu, dereotunu doğrayıp, baharatını ve tuzunu ekleyip yoğurun.
Daha sonra yuvarlayıp servis edeceğiniz tabaklara alın.
Sosu için tereyağı ve salçayı eritip ,hafif tuz ve baharat atıp tıkırdayınca su ekleyin ve biraz daha tıkırmadasını bekleyin.
Sarımsağı rendeleyin yoğurda katıp çırpın.
En son sosu patateslerin üzerine gezip yoğurdunu ekleyin.
Afiyet olsun.