Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patates Mantısı (Fırında)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Patates Mantısı (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patates
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Üzeri için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Patates Mantısı (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.
Ezdiğimiz patateslere galeta ununu,yumurtayı,baharatları,ince kıyılmış maydanozu ve zeytinyağını ekleyip yoğuruyoruz.
Hazır olan harçtan elimizi sıvı yağa batırarak cevizden küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Patates mantılarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Bütün harç bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
Pişen mantıları servis tabağına alıyoruz.
Yoğurt sosu için bir kapta yoğurdu rendelenmiş sarımsağı ve tuzu karıştırıp patates mantılarının üzerine döküyoruz.
Son olarak sosu için tavaya yağları alıp kızdırıyoruz.
İçine toz kırmızı biber koyup altını kapatıyoruz ve mantımızın üzerine döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Patates Mantısı (Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst