Patates Kroket Tanımı İçin Gereçler
5-6 tane haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tane soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı tuz (Tuzu kendinize nazaran ekleyin)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı un
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
Bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavuralım. Sonra bir kenara alıp ılıtalım.
Haşlanmış patatesleri ezelim üzerine kavrulmuş soğan ve sarımsağı ekleyelim.
Bir su bardağı kaşar peyniri de ekleyelim.
Bir çay kaşığı karabiber de ekleyip hepsini güzelce karıştıralım sonra elimizle ister yuvarlak ister silindir halini verip 15 dakika derin dondurucuda bekletelim.
O ortada iki yumurtayı bir derin kasede kırıp çırpalım. Bir kaseye unu, bir kaseye de galeta ununu dökelim.
Patatesleri evvel una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp hepsini tamamlayalım.
Uygun bir tavaya bol yağ koyalım ve yağı kızdıralım.
Kızgın yağda her tarafı hafif kızaracak halde kızartalım. Çok fazla kızartmayın şişip patlayabilirler çabucak kızarıyorlar dikkatlice çevirerek kızartın.
5-6 tane haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tane soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı tuz (Tuzu kendinize nazaran ekleyin)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı un
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
Bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavuralım. Sonra bir kenara alıp ılıtalım.
Haşlanmış patatesleri ezelim üzerine kavrulmuş soğan ve sarımsağı ekleyelim.
Bir su bardağı kaşar peyniri de ekleyelim.
Bir çay kaşığı karabiber de ekleyip hepsini güzelce karıştıralım sonra elimizle ister yuvarlak ister silindir halini verip 15 dakika derin dondurucuda bekletelim.
O ortada iki yumurtayı bir derin kasede kırıp çırpalım. Bir kaseye unu, bir kaseye de galeta ununu dökelim.
Patatesleri evvel una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp hepsini tamamlayalım.
Uygun bir tavaya bol yağ koyalım ve yağı kızdıralım.
Kızgın yağda her tarafı hafif kızaracak halde kızartalım. Çok fazla kızartmayın şişip patlayabilirler çabucak kızarıyorlar dikkatlice çevirerek kızartın.