- Konu Yazar
- #1
Patates Köfte Tanımı İçin Gereçler
6-7 adet patates (Büyüklüğüne göre)
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz (Göz kararı)
Karabiber (Göz kararı)
Kuru maydanoz (Göz kararı)
Kuru nane (Göz kararı)
Kuru dereotu (Göz kararı)
Un (Göz kararı)
Patates Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel patateslerimiz soyulur ve yıkanır. Daha sonra rende yardımı ile güzelce rendelenir.
Daha sonra kuru soğan küçük küçük doğranıp öbür materyallerle patateslerin içerisine eklenir ve karıştırılır.
Orta sıra çok katı hale gelmeyecek formda un eklenir ve artık yapmaya başlayabiliriz.
Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar bu karışımdan avcumuzun içerisine alınır ve öbür elimizle yavaşça bastırıyoruz ve kalınlığı 1 cm yada yarım cm olunca tavamıza yağımızı koyup kızdırıyoruz.
Daha sonra bu yaptığımız karışımımızı koyup kızarana kadar kızartıyoruz ve artık hazır. Afiyet olsun.
6-7 adet patates (Büyüklüğüne göre)
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz (Göz kararı)
Karabiber (Göz kararı)
Kuru maydanoz (Göz kararı)
Kuru nane (Göz kararı)
Kuru dereotu (Göz kararı)
Un (Göz kararı)
Patates Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel patateslerimiz soyulur ve yıkanır. Daha sonra rende yardımı ile güzelce rendelenir.
Daha sonra kuru soğan küçük küçük doğranıp öbür materyallerle patateslerin içerisine eklenir ve karıştırılır.
Orta sıra çok katı hale gelmeyecek formda un eklenir ve artık yapmaya başlayabiliriz.
Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar bu karışımdan avcumuzun içerisine alınır ve öbür elimizle yavaşça bastırıyoruz ve kalınlığı 1 cm yada yarım cm olunca tavamıza yağımızı koyup kızdırıyoruz.
Daha sonra bu yaptığımız karışımımızı koyup kızarana kadar kızartıyoruz ve artık hazır. Afiyet olsun.