AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates kizartmasi nasil kitir kitir olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Patates kızartması nasıl kıtır kıtır olur?​

Bekletme sırasında suyun içine 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. Sirke, patateslerin kızardıktan sonra çıtır çıtır olmasını sağlar. Bekleme süresi olan yarım saat geçtiğinde patatesin suyunu süzün ve etrafa yağ sıçramaması için havlu kağıt yardımıyla iyice kurulayın.

Patates kızartması neden parçalanır?​

– patatesleri ne kadar ince doğrarsanız o kadar çıtırlaşır. pateteslerin kesilme şekli ile değil içeriğindeki nişasta ile doğru orantılı durum. eğer patetesleri yeterince suda bekletir nişastasını atmasını sağlarsanız kızardığında çıtır olur, yok efendim yıkamadan yağa atarsanız haşlanmış gibi olur elbet.
Patates kızartması soğumaması için ne yapmalı?​
Fikir aslında çok basit ve gerçekten çok fazla yağ kullanmaya gerek kalmıyor. Büyük, ağır tabanlı bir tavayı orta-yüksek ısıda ısıtın, ardından birkaç yemek kaşığı yağ dökün, kızartmalarınızı ekleyin. Ve yeniden çıtır patatesleriniz hazır!

Patates kızartırken yumuşak olması için ne yapmalıyız?​

Patates kızartırken yumuşak olması için ne yapmalıyız?
Bu buharlaşma ise yağın sıçramasına sebebiyet verir. Böylelikle patatesin dışı da kabuk tutar. Kabuğun altındaki ısı derecesi hızlı bir şekilde yükselir. Yükselen ısıyla b irlikte kabuğun dışına çıkamayan su baharı patatesin iç kısmını yumuşacık yapar.

Patates kızartması için nasıl kesilir?​

Patates kızartması için nasıl kesilir?
Patatesler yıkanır ve kabukları soyulur. Patates ince ince dilimlenir ve ardından küp küp kesme işlemi yapar gibi ama daha da küçük şekilde kıl kıl dilimlenir. Bu patatesler kızartmalarda kullanılabilir.

Patates pişerken neden dağılır?​

Kimi zaman patateslerin bayat olması ve içlerindeki nişasta miktarının yeterli kadar olmaması nedeniyle de patatesleriniz parçalanır. Bu nedenle yeşillenmemiş tazecik patatesler kullanmaya özen gösterin. Patateslerin haşlanırken dağılmamasını sağlayan en önemli malzeme ise sirke ile tuz.

Patates kızartması nasıl yapışmaz?​

Çıtır Çıtır Birbirine Yapışmayan Patates Kızartması Yapılışı Dilimlediğiniz patateslerin üzerine mısır unu ve tuz döküp karıştırarak güzelce harmanlayın. Sonra da patatesleri kızgın yağın içerisine atarak kızartmaya başlayın. Kızarana kadar patatesleri karıştırmayın. Rengi döndükten sonra karıştırabilirsiniz.
Mc Donalds patatesleri nasıl yapılır?​
McDonalds usulü patates yapmak için ince dilimlediğiniz patatesleri 2 dakika tuzlu suda haşlayıp, havlu peçete yardımıyla kuruttuktan sonra buzlukta dondurun. Daha sonra derin tava içerisinde biraz un seperek kızartırsanız McDonalds patatesi yapmış olursunuz.

Dünden kalan patates kızartması nasıl ısıtılır?​

Dünden kalan patates kızartması nasıl ısıtılır?
Patatesleri zeytinyağı ve baharatla çeşnilendirin. Sonrasında patatesleri yağlı kağıt üzerine yan yana gelecek şekilde dizin. Fırını 230 dereceye getirin ve tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 5 dakika ısıtmanız yeterli olacaktır.

Patates kızartması ertesi gün yenir mi?​

Patates kızartması ertesi gün yenir mi?
Beklediğinde tadını ve lezzetini en çok kaybeden besinlerden olan patates kızartmaları soğuduğunda genellikle çöpe atılır ve tüketilmez. Sıcakken oldukça lezzetli ve doyurucu olan patates kızartması beklediğinde tekrardan ısıtılarak en lezzetli şekilde tüketilebilir.

Patates kızartması için ne kadar yağ?​

Kızartma tenceresine yarım çay bardağı sıvı yağ konur. Sıvı yağın biraz kızması beklenir. Kızgın yağa patatesler atılır.

Kibrit çöpü patates nasıl kesilir?​

Zeytinyağını bir tencereye koyun. (Yaklaşık 4 parmak kadar yüksekliğinde) Orta ateşte ısıtın. Yağın fazla kızgın olmamasına dikkate edin. Yağ ısınırken, patates kesici veya bıçakla patatesleri çok ince, kibrit çöpü büyüklüğünde, dilimler şeklinde kesin. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz.
 
Patates kızartması yaparken kıtır kıtır olmasını istiyorsanız verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı olacaktır. Patates kızartmasının kıtır olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:

1. **Sirkeli Suda Bekletme:** Patatesleri suya bekletirken içine birkaç damla sirke eklemek, patateslerin daha çıtır olmasını sağlar. Sirke, nişastanın uzaklaştırılmasına yardımcı olarak kızartma sonrasında daha çıtır bir kıvam elde etmenizi sağlar.

2. **Kızgın Yağda Kızartma:** Patatesleri yeterince kızgın yağda yavaşça kızartmak önemlidir. Düşük sıcaklıkta kızartılan patatesler yağ çeker ve çıtırlığını kaybedebilir.

3. **Uygun Kesim:** Patatesleri kızarmaya uygun şekilde kesmek de önemlidir. İnce dilimler şeklinde veya kibrit çöpü büyüklüğünde kesilen patatesler daha çıtır olacaktır.

4. **Doğru Haşlama Yöntemi:** McDonald's tarzı patatesler yapmak istiyorsanız, patatesleri önce tuzlu suda hafifçe haşlayarak ardından kızartabilirsiniz.

5. **Mısır Unu Kullanımı:** Patatesleri mısır unu veya nişasta ile harmanlayarak kızartırsanız daha çıtır bir sonuç elde edebilirsiniz.

Patates kızartması kıtır kıtır olurken dikkat edilmesi gereken bu detaylar ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst