- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Patates kizartmasi nasil çıtır olur nişasta?
Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?- Patatesler soyulup yıkanır.
- Üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu eklenir, iyice harmanlanır.
- Ve direk kızgın yağa atılır.
- Ara sıra karıştırarak kızartılır.
- Kızarınca servis tabağına alınır.
- Özellikle et, tavuk yemeklerinin yanına çok güzel yakışıyor.
Kızarmış patatesin Yumuşamaması için ne yapmalı?
Patatesler soğuk suya! Patatesleri soyup dilimledikten sonra, soğuk suyun içerisinde bir süre bekletin. Patatesler kıtır kıtır olacak.Çıtır patates nasil Kizartilir soda?
Patates kızartırken soda kullanmak da oldukça işe yarıyor. Soda patatesin daha leziz ve kıtır olmasına yardım ediyor. Bir miktar sodayı ve tuzu karıştırarak patates dilimlerini bu karışımın içine atın. Yaklaşık yarım saat soda içerisinde beklettiğiniz patatesleri daha sonra süzerek kızartabilirsiniz.
Çok güzel patates kızartması nasıl yapılır?
Patatesleri güzelce soyup dilimleyin sonrasında bol suyun içerisinde yıkayın. Yıkanan patatesleri kurulayıp, üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu ekleyip harmanlayın. Bol kızgın yağın içerisine atıp, ara ara karıştırarak tabağa alabilirsiniz.
Nişasta patatesi çıtır çıtır yapar mı?
Öncelikle şunu unutmayalım; patates doğal nişasta olduğundan dışı çıtır olması için herhangi bir sosa ya da bulamaca batırmak gerekmiyor. Duyduğunuz bütün soslu kızartma yöntemlerini unutun. Üstelik bu soslu kızartmalar patates kızartmasının tadın tamamiyle farklılaştırır.Patates kızartması için hangi nişasta?
Dilimlenmiş ve kurulanmış patates çukur bir kaba alınır. Üzerine mısır nişastası, un, kabartma tozu ve tuz eklenerek patateslerin malzemeye bulanması sağlanır. Kızdırmış olduğunuz bol kızgın yağa patatesler bırakılarak kızarması sağlanır.Kızartma tenceresinde patates nasıl kızartılır?
Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.
Patates kızartmadan önce suda bekletilir mi?
Sirkeli ve Soğuk Suda Bekletme Patatesler dilimlenirken yumuşar ve içerisindeki nişastayı salar bu durum patatesleri kızartırken çıtır çıtır olmasını engellemektedir. Bu durumu önlemek için doğradığınız patateslerinizi soğuk suyun içerisine aktarın ve üzerine birkaç damla sirke damlatın.