AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Patates Kaplama Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Patates Kaplama Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
400 gram kırmızı et
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
Pilav için;
1.5 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Patates Kaplama Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı doğradığımız eti yıkayıp, düdüklüye suyla birlikte koyup, pişirelim. Düdüklüden ses çıktıktan yarım saat sonra kapatalım.
Ayrı bir tavada doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim üzerine etimizi, tuz ,karabiber ve pulbiber ekleyip 3-4 dakika kadar pişirelim.
Patatesleri ve havuçları yuvarlak doğuyoruz ve sırasıyla kızartıyoruz.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve sıvı yağını koyuyoruz yıkadığımız pirinçleri kavuruyoruz. 2-3 dakika sonra tuz ve haşladığımız et suyunu koyuyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz.
Yuvarlak büyük bir tencere önce kızarttığımız patates sonra havuçları diziyoruz.
Pişirdiğimiz etleri sonra pilavı koyuyoruz üzerini biraz bastırıyoruz (Bazen patates havuç kalınca sırasıyla kat kat diziyorum. Önce patates havuç etleri sonra pilav tekrar aynı işlemi uyguluyorum)
Tepsi veya büyük bir sunum tabağına ters çeviriyoruz tencereyi.
Patates Kaplama Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst