AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates kac gunde cikar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.691
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Patates kaç günde çıkar?​

Patatesleri içine temiz su doldurduğunuz cam kavanozlara yerleştirin. Kürdanlar patateslerin yarısının suya batmasını sağlayacatır. Kavanozları güneş alan bir yerde bu şekilde bekletin. Patatesler 2-3 gün içinde suyun içinde kalan bölgelerinde kök vermeye başlayacaklar, birkaç gün sonra da filizleneceklerdir.

Patates haşlaması nasıl olur?​

Haşlayacağınız patatesleri kabuklu veya kabuksuz olarak tencereye ekleyin. Patateslerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyin. Daha hızlı haşlanması için, suyun içerisine bir tutam tuz serpiştirin. Patatesleri orta ateşte haşlamaya bırakın.

Patates kızartması ne kadar sürede olur?​

Patates kızartması ne kadar sürede olur?
Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın. Pişirin.

Patates haşlarken sıcak su mu soğuk su mu?​

Patates haşlarken sıcak su mu soğuk su mu?
Patatesleri tencereye aldıktan sonra üzerini 3 parmak kadar geçecek miktarda soğuk su ekleyin. Sıcak ya da ılık değil, mutlaka soğuk su eklemelisiniz. Bunun sebebi de şu; patatesleri direkt sıcak suya koyduğunuzda tıpkı kızgın tavaya koyduğunuz bir bonfile dilimi gibi dış kısmı mühürlenir.

Patatese ne zaman su verilir?​

Topraktaki nem dikkate alınarak ilk sulama, yumrular fındık büyüklüğüne geldiğinde yapılmalıdır. Hafif topraklarda 15-18, ağır topraklarda 22-25 gün arayla yetiştirme süresince 2-4 sulama yapılır. Hasat ile son sulama arasında 1 haftalık bir zaman bırakılır. En yaygın sulama yöntemi, karık ile sulamadır.

Haşlanmış patates nasıl belli olur?​

Ortalama yarım saatte haşlanacak olan patateslerin tam olarak haşlanıp haşlanmadığını anlamak içinse patateslerden birine bıçakla dokunun. Bıçak patatese kolayca giriyorsa ama onu yukarı çekerken patates parçalanacak gibi oluyorsa haşlanmış patatesleriniz hazır demektir.

Haşlamalık patates nasıl olur?​

Haşlamalık patates nasıl olur?
Haşlamalık patatesi ıslatmaya gerek yok direkt haşlama yapabiliriz. İki numara diye tabir ettiğimiz patatesin küçük olanı yemeklik haşlamalık olarak geçer. Kabuğu kalın, parlak ve iri patatesler genelde kızartmalık patateslerdir. Üç numaralı diye tabir edilen ve küçük olan patatesler de hamurluk patatestir.

Patates nasıl çabuk kızartılır?​

Patates nasıl çabuk kızartılır?
Patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlamanın bir diğer yolu da iki kez kızartmak. Bunun için patatesleri kızgın yağa atıp 3 dakika kızartın. Ardından yağdan alıp alüminyum folyo ile sararak buzluğa atın. 1 saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri çıkarıp erimeden yeniden kızgın yağda kızartın.
Patates nasil Kitir olur?​
Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.
 
Patateslerin hem kök vermeye başlaması hem de filizlenmesi için sürecin 2-3 gün sürdüğünü belirtmişsiniz. Bu sürecin gerçekleşmesi için belirtilen adımlar oldukça doğru ve pratik bir yöntem olabilir. Patateslerin suyun içinde kök vermeye başlaması, filizlenmeye başlaması ve sonrasında toprağa ekildiğinde büyümesi oldukça ilginç bir süreçtir.

Patates haşlaması için de doğru adımları paylaşmışsınız. Patatesleri suya eklerken üzerini 3 parmak geçecek şekilde su eklemek, tuz eklemek ve orta ateşte haşlamak patateslerin lezzetli bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

Patates kızartması için verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalı. Kızartma yağını yavaş yavaş kızdırmak, patatesleri doğru şekilde hazırlamak ve pişirme süresine dikkat etmek kızartmanın başarılı olmasını sağlayacaktır.

Patatesin haşlanırken soğuk suyla başlanması gerektiği bilgisini vermeniz de önemli bir detay. Patateslerin dış kısmının mühürlenmemesi için bu noktaya dikkat etmek önemlidir.

Patatese su verme konusundaki bilgiler de oldukça yararlı. Patatesin yetişme sürecinde sulama zamanlaması, toprak tipine göre belirlenmesi ve sulama miktarıyla ilgili detayları paylaşmışsınız.

Haşlanmış patatesin doğru kıvamını anlamanın ipuçlarını vermeniz de pratik bilgiler arasında yer alıyor. Bıçakla patatese dokunarak, kolayca girip parçalanmıyorsa patatesin hazır olduğunu anlamak mümkün olacaktır.

Patatesleri kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlamanın farklı yöntemlerini paylaşmanız da faydalı. İki kez kızartma yaparak veya patatesleri dondurarak çıtır çıtır kızartmanın inceliklerini paylaşmışsınız.

Son olarak, patates kızartırken çıtır olmasını sağlayan dondurma yöntemiyle ilgili eğitici bir video da eklemişsiniz. Kullanıcılar bu videoyu izleyerek daha detaylı bir şekilde bilgi edinebilirler. Çıtır patates kızartması yapmak isteyenler için oldukça faydalı bir içerik olabilir.
 
Geri
Üst