Patates kabugu ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Patates kabuğu ne işe yarar?​

Patates kabuğu ise patatesten daha fazla demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B6 ve C vitamini içeriyor. Detroyer patatesi kabuğuyla pişirmeyi öneriyor. Ayrıca sebzelerin kabuklarında bulunan antioksidanlar serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor.
Patates cildi sıkılaştırır mı?
Patates suyu gözenekleri sıkılaştırıp cildi dinlendirir. Cilde daha dinç ve genç bir görünüm katan patates suyu cilde sürüldüğü zaman cilt yorgunluğunu alır. Şişkinlikleri ise indirir. – Patates, cilt lekelerinin rengini açan bir etkiyi bünyesinde bulundurur.
Patates kavurma nasıl yapılır?
Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra, doğradığınız patatesleri ilave edin. Üstüne maydanozları da ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin ve yüksek ateşte birkaç dakika daha kavurup altını kapatın.

Patates kabuğu ile neler yapılır?​

Patates Kabuğundan Cips Patates kabuklarını ister sebze soyacağıyla isterseniz de bıçakla soyun. Soyulmuş patates kabuklarını güzelce yıkadıktan sonra bir süre suda bekletin. Daha sonra tuz ekleyerek kızartma işlemine başlayabilirsiniz. Aynı zamanda fırında da rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
Patates kabuğu saça nasıl uygulanır?
1-2 adet patatesi yıkayın, kabuklarını soyup tencereye koyun, patates kabuklarının üzerini kaplayacak kadar su katıp kaynatın. Bu suyu süzün. Saçınızı şampuanladıktan sonra saçınızı normal suyla durulayın ve en son banyodan çıkmadan patates kabuğu suyuyla saçlarınızı yıkayın.
Tavada patates kavurma nasıl yapılır?
Pratik Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler yıkanır soyulur küçük küçük küpler halinde doğranır.
- Yapışmaz bir tava ocağa alınır.
- Arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde 8- 10 dakika yüksek ateşte patatesler nar gibi kızarana kadar kavrulur.
- Üzerine baharatları eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır.

Haşlamadan patates kavurması nasıl yapılır?​

Patatesleri güzelce yıkayıp kabukların soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayıp su dolu bir kapta biriktirin. Geniş bir tavaya, sıvı yağı ilave edin ve kızdırdıktan sonra suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 10- 15 dakika boyunca yüksek ateşte kapağı kapalı bir şekilde kavurun.
Patates kabuğu nasıl yapılır?
Fırında Patates Kabukları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 220 derecede ısıtın.
- Patatesleri fırçalayarak yıkayıp, kurulayın.
- Kürdan gibi sivri bir şey yardımıyla patatesler 7-8 yerinden delin ve fırına atın.
- İlk 15 dakika 220 derecede, sonraki 30 dakika 180 derecede pişirin.
 
Geri
Üst