AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates hasat zamani nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Patates hasat zamanı nasıl anlaşılır?​

Patateste hasat zamanının geldiği yaprak ve sapların sararıp kuruduğu, yumruların normal büyüklüğünü alarak bitkiden kolayca ayrıldığı ve kabuğun kalınlaşıp sertleştiğinden anlaşılır. Kabuk tırnakla kolayca soyulmaz. Yumrunun kesiti ıslak değil, koyu bir görünümdedir. Patatesin hasadında çok dikkatli olmak gerekir.

Patatesin hasadı ne zaman olur?​

Patates, ilkbahar mevsiminde yetişir. Şubat ve Mart aylarında ekilen patates, Nisan-Temmuz ayları arasında hasat edilir. Hasat edileceği zaman yumrular kesilmemeli, toprak nemli olmamalıdır. Ayrıca hasat işlemi elle dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.
Patatese ne zaman gübre verilir?
İlk gübreleme ekim sırasında yapılır ve geri kalan üçü ise birbirinden 25-28 gün aralıklarda yapılır.

Patates ekerken hangi ilaç kullanılır?​

Böcek ilacı için hepinizin bildiği ımıdaclopride (Gaucho) yada thiomethozam ( cruiser) kullanıyoruz.her iki ilaçta sistemik özelliği ile olası böcek zararına karşı 45-50’gün koruyuculuk sağlayacaktır. Diğer ilaçta mantar ilacıdır..

Bayat patates zehirler mi?​

iyi depolanmamış bilhassa ışığa maruz kalıp yeşillenmiş ve sürgün vermiş patateslerde zehirleyici maddelerin konsantrasyonları yükselir ve tehlikeli doza çıkabilirler. bu patateslerin yenmesi ile tehlikeli bir zehirlenme çeşidi olan patates zehirlenmesi ortaya çıkar.
Kış patatesi ne zaman ekilir?
Patates ne zaman ekilir? Tohum patatesi kış aylarında (ya da ilkbaharda şubat-nisan aylarında) veya yazın (çoğu bölgelerde temmuz-ağustos aylarında) tepe veya eğimli tarların güneşli bir bölümünü seçerek ekeriz. Ekimden 3-4 ay sonra yer altında oluşan yumruların hasadını yapabiliriz.

Patatese gübre ne zaman verilir?​

İlk gübreleme ekim sırasında yapılır ve geri kalan üçü ise birbirinden 25-28 gün aralıklarda yapılır. Bu şemaya göre gübreleme yapan çiftçiler alternatif olarak 0,5 ton 12-12-17 + 2MgO ve 0,5 ton K2O hektar başına gübreleme gerçekleştirirler.
 
Geri
Üst