AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates en saglikli nasil pisirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Patates en sağlıklı nasıl pişirilir?​

Kavrulmuş patates Yüksek sıcaklıkta pişirildiklerinde, dışarısı hafifçe kızarır ve içi yumuşacık kalır. Patatesleri zeytinyağı gibi doymamış yağ bakımından zengin yağ ve en sevdiğiniz otlar ve baharatlarla birlikte kavurun.

Patatesi nasıl pişirilir?​

Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.

Sağlıklı patates kızartması nasıl olur?​

Sağlıklı patates kızartması nasıl olur?
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin ben kızartma şeklinde kesin. Bir kap içerisinde malzemeleri karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tesisine yayın, 200 derece pişirin. Güzelce kızarınca servis edebilirsiniz.

Çiğ patates yemek sağlıklı mı?​

Patates Bütün çiğ patatesler zararlı değil. Ancak patates tam olarak olgunlaşmadıysa ve güneş ışığına fazla maruz kaldıysa, yarım patateste bile solanin maddesi sağlığınızı olumsuz etkileyebiliyor. Patates yeşile döndüğünde tüketmemeniz gerekir.

Sert patates kızartması nasıl yapılır?​

Bekletme sırasında suyun içine 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. Sirke, patateslerin kızardıktan sonra çıtır çıtır olmasını sağlar. Bekleme süresi olan yarım saat geçtiğinde patatesin suyunu süzün ve etrafa yağ sıçramaması için havlu kağıt yardımıyla iyice kurulayın.

Patates kızartması yerine ne yenebilir?​

Patates kızartması yerine ne yenebilir?
Patates kızartması yerine patates haşlaması tercih edilmelidir. Haşlanmış patates, kızartılmış patatese göre daha uzun tok kalmamızı sağlayarak, kilo vermenize yardımcı olacaktır. 1-2 tane haşlanmış patates sınırınız olmalıdır.
Çiğ patates neden yenmez?​
Çiğ patates yenilir mi?​
Patates sebzesi birçok minerali barındırdığı için çiğ olarak daha çok vitaminlerinden yararlanılabilir. Patates çiğ tüketilmeyeceği için patates suyu hazırlayarak patatesi tüketebilirsiniz. Çiğ patatesin faydaları ise şunlardır: Anemi hastalığına karşı kan üretimini hızlandırır.
 
Patates en sağlıklı şekilde pişirmek için tercih edebileceğiniz birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri kavurmak olabilir. Yüksek sıcaklıkta pişirilen patatesler dışarıda hafifçe kızarırken içi yumuşacık kalır. Bu yöntemde patatesleri zeytinyağı gibi doymamış yağ bakımından zengin yağlarla birlikte kavurmak sağlıklı bir seçenektir. Aynı zamanda patateslerinize sevdiğiniz otlar ve baharatlar ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Patatesleri kızartmak isterseniz, öncelikle patates dilimlerini tuzlu ve soğuk suda bekletmek önemlidir. Bu işlem patateslerin nişastalarını bırakmasına yardımcı olacaktır. Daha sonra derin bir tavada ya da tencerede yavaş yavaş kızdırdığınız kızartma yağında suyunu süzüp kuruladığınız patatesleri kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirebilirsiniz. Patatesleri aralarda karıştırmamaya özen göstermek ve aşırıya kaçmadan kızartmak önemlidir.

Sağlıklı patates kızartması için fırında pişirme yöntemini tercih edebilirsiniz. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde keserek, malzemelerle karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayabilir ve 200 derecede güzelce kızarana kadar pişirebilirsiniz. Bu yöntemde daha az yağ kullanarak patatesleri lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Çiğ patates tüketmek konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Patatesin tam olarak olgunlaşmamış ve yeşile dönmüş olması durumunda içerdiği solanin maddesi sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle yeşil patatesleri tüketmekten kaçınmak önemlidir. Sağlıklı bir şekilde patates tüketmek için pişirme yöntemlerine dikkat etmek ve patatesinizi doğru şekilde hazırlamak önemlidir.
 
Geri
Üst