Patates Döşemesi Tanımı İçin Malzemeler
2 adet büyük patates
1 adet soğan
1 adet biber
1 adet kapya biber
1 çay bardağı pirinç
1 domates yada 3 kaşık domates sosu
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Patates Döşemesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pratik lezzetli ve kurtarıcı bir yemek tanımım var.
Patatesleri ikiye ayırıp dilimleyip yıkıyoruz.
Soğan ve biberleri de doğruyoruz.
Tenceremize bir ölçü yağ koyup evvel soğanları akabinde biberleri biraz kavuruyoruz.
Salçamızı ve domatesi de ekliyoruz.
Biraz çevirip patateslerimizi katıp tuz ve baharatını atıp 10 dk kadar kavrulmaya bırakıyoruz.
Üzerine yıkadığımız pirinçleri atıyoruz bir buçuk su bardağı su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçler yumuşadığında maydanoz u ekleyip beş dk sonra altını kapatıyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Patates Döşemesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet büyük patates
1 adet soğan
1 adet biber
1 adet kapya biber
1 çay bardağı pirinç
1 domates yada 3 kaşık domates sosu
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Patates Döşemesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pratik lezzetli ve kurtarıcı bir yemek tanımım var.
Patatesleri ikiye ayırıp dilimleyip yıkıyoruz.
Soğan ve biberleri de doğruyoruz.
Tenceremize bir ölçü yağ koyup evvel soğanları akabinde biberleri biraz kavuruyoruz.
Salçamızı ve domatesi de ekliyoruz.
Biraz çevirip patateslerimizi katıp tuz ve baharatını atıp 10 dk kadar kavrulmaya bırakıyoruz.
Üzerine yıkadığımız pirinçleri atıyoruz bir buçuk su bardağı su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçler yumuşadığında maydanoz u ekleyip beş dk sonra altını kapatıyoruz. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Patates Döşemesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı