AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates Cipsi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Patates Cipsi Tanımı İçin Gereçler
3 tane orta uzunluk patates
2.5 yemek kaşığı nişasta
İsteğe nazaran tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sunum için
Ketçap
Mayonez

Patates Cipsi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel patatesleri haşlamaya koyalım.
Haşlanınca suyunu süzüp kabuklarını soyarak ezelim.
Tuz ve karabiberini ayarlayıp yoğuralım.
2 tane yağlı kağıt alalım.
Patatesli harcımızı 2 ye bölelim.
Yağlı kağıtın üstüne yarısını alalım.
Üzerine öbür yağlı kağıdı kapatıp açalım.
Bu ortada tavaya yağı koyup kızdıralım.
Patatesin kenarlarını bıçak ile düzeltelim.Dilimleyelim.
Kızmış olan yağımızın içine atalım sırasıyla kızartalım.
Başka patatesi birebir halde yapıp kızartalım.Patateslerimiz hazır.
Ketçap ve mayonez ile tamamlayalım.Sıcakken servis yapalım.Afiyet olsun
Patates Cipsi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst