- Konu Yazar
- #1
Patates Çanakları Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patates
2 adet havuç
Pancar turşusu
1 yemek kaşığı tereyağ
Muskat rendesi
Karabiber
1 bardak yoğurt
1 diş sarımsak
Patates Çanakları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatese, tereyağ, muskat rendesi ve çok az karabiber ekleyip ezin.
Patateslere çanak şeklini verin.
Havuçları rendeleyin, çok az zeytinyağında 2 dk kavurun.
Pancar turşusu rende yapıp fazla suyunu sıkın.
Çanakların içini havuç ve pancar ile doldurun.
Ayrı bir yerde yoğurt ve sarımsağı karıştırın.
Havuçların üzerine gezdirin.
Bir tavada tereyağ ve pul biber yakıp üzerine gezdirin.
Patates Çanakları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet patates
2 adet havuç
Pancar turşusu
1 yemek kaşığı tereyağ
Muskat rendesi
Karabiber
1 bardak yoğurt
1 diş sarımsak
Patates Çanakları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatese, tereyağ, muskat rendesi ve çok az karabiber ekleyip ezin.
Patateslere çanak şeklini verin.
Havuçları rendeleyin, çok az zeytinyağında 2 dk kavurun.
Pancar turşusu rende yapıp fazla suyunu sıkın.
Çanakların içini havuç ve pancar ile doldurun.
Ayrı bir yerde yoğurt ve sarımsağı karıştırın.
Havuçların üzerine gezdirin.
Bir tavada tereyağ ve pul biber yakıp üzerine gezdirin.
Patates Çanakları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı