Patates Çanağında Köfte Tanımı İçin Gereçler
Çanak için:
6 adet orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
1 yumurta
Köfte için:
500 gram kıyma
2 adet soğan
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 demet maydanoz
Sos için :
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
1 kase rendelenmiş kaşar
Patates Çanağında Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri haşlayın ve ezecek ile ezin.
Sıcak iken içerisine yumurta hariç başka gereçleri koyup düzgünce birbirine yapışana kadar karıştırın.
Soğuması için bir kenera koyun.
Bu ortada soğanları ve sarımsakları soyup rendeleyin. Suyunu süzdürün.
Maydanozu ince ince doğrayın.
Kıymayı ve kalan öteki gereçleri koyup yoğurun.
Patates harcımız soğuduğu vakit yumurtayı kırın ve yoğurun.
Bir kabın içerisine sos gereçlerini koyup karıştırın.
Fırın tepsisinin tabanına bir kaç kaşık sostan dökün ve her yerine yayın.
Çanak için patatesten portakal büyüklüğünde kesim alıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı dizin.
Yuvarlama işi bitince çay bardağının ardını yağa bandırıp sonra yuvarlak biçimdeki patateslerin orta kısmına biraz bastırıp kuş yuvası üzere oyuk yapın.
Oyuk kısımlara köfteden kesim alıp yuvarlayıp patatesin ortasına koyun.
Köftenin büyüklüğü mandalina kadar olsa kâfi.
Bu süreçte bitince sosu her yerine gezdirin.
Fırına koyun 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Üstü kızarınca kaşarını serpip 5 dk daha fırına koyun ki kaşarı erisin. Sıcak servis edin. Denemek isteyenlere kolay gelsin
Çanak için:
6 adet orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
1 yumurta
Köfte için:
500 gram kıyma
2 adet soğan
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 demet maydanoz
Sos için :
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
1 kase rendelenmiş kaşar
Patates Çanağında Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri haşlayın ve ezecek ile ezin.
Sıcak iken içerisine yumurta hariç başka gereçleri koyup düzgünce birbirine yapışana kadar karıştırın.
Soğuması için bir kenera koyun.
Bu ortada soğanları ve sarımsakları soyup rendeleyin. Suyunu süzdürün.
Maydanozu ince ince doğrayın.
Kıymayı ve kalan öteki gereçleri koyup yoğurun.
Patates harcımız soğuduğu vakit yumurtayı kırın ve yoğurun.
Bir kabın içerisine sos gereçlerini koyup karıştırın.
Fırın tepsisinin tabanına bir kaç kaşık sostan dökün ve her yerine yayın.
Çanak için patatesten portakal büyüklüğünde kesim alıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı dizin.
Yuvarlama işi bitince çay bardağının ardını yağa bandırıp sonra yuvarlak biçimdeki patateslerin orta kısmına biraz bastırıp kuş yuvası üzere oyuk yapın.
Oyuk kısımlara köfteden kesim alıp yuvarlayıp patatesin ortasına koyun.
Köftenin büyüklüğü mandalina kadar olsa kâfi.
Bu süreçte bitince sosu her yerine gezdirin.
Fırına koyun 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Üstü kızarınca kaşarını serpip 5 dk daha fırına koyun ki kaşarı erisin. Sıcak servis edin. Denemek isteyenlere kolay gelsin