AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Patates Çanağında Kıyma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Patates Çanağında Kıyma Tanımı İçin Malzemeler
4 küçük uzunluk patates
Bir tutam maydanoz
200 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
Kekik
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sıvı yağ

Patates Çanağında Kıyma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi haşladıktan sonra eziyoruz.
Orta irilikte kıyılmış maydanoz, kavrulmuş yarım soğan, tuz, karabiber ve toz biber ekleyip karıştırıyoruz.
Kavrulan öteki yarım soğana kıymayı ekleyip pişiriyoruz.
En son tuz ve baharatların tümünü ekleyip karıştırıyoruz.
Hafif ılındıktan sonra patateslere çanak hali verip tepsiye diziyoruz.
Üstüne kıyma koyup ısınmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar 10-15 dk pişiriyoruz. Tercihe nazaran yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Patates Çanağında Kıyma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst