SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Patates Çanağında İstiridye Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk patates
1 adet kapya biber
1 adet sivri biber
Yarım kilo istiridye mantarı
Tuz, pul biber ,karabiber (1 er çay kaşığı isteye nazaran artırılabilir)
İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Kaşar peynir rendesi (bir avuç kadar)
Patates Çanağında İstiridye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 adet patatesi soyup doğrayıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım.
Ardından istiridye mantarını küçük küçük doğrayalım.
Ardından biberleri de küçük küçük doğrayalım, tavayı ocağa alıp sıvı yağ ekleyelim ısınınca biberleri atıp soteleyelim.
Ardından istiridye mantarını atalım, tuz atıp düzgünce kavuralım .
Ocağın altını kapatalım ,haşlanan patatesleri ezelim.
Ardından tavada tereyağı eritip üstüne dökelim ,sonra baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Elimize cevizden biraz büyük modüller alıp yuvarlak yapıp elimizle bastırarak çanak hali verin.
Hazırladığımız mantarlı harçtan koyup üzerine kaşar peynir ekleyin .
180 derece fırında kaşar eriyip hafif kızarana kadar bekleyip fırından alıp servise edebilirsiniz.
Patates Çanağında İstiridye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet orta uzunluk patates
1 adet kapya biber
1 adet sivri biber
Yarım kilo istiridye mantarı
Tuz, pul biber ,karabiber (1 er çay kaşığı isteye nazaran artırılabilir)
İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Kaşar peynir rendesi (bir avuç kadar)
Patates Çanağında İstiridye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 adet patatesi soyup doğrayıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım.
Ardından istiridye mantarını küçük küçük doğrayalım.
Ardından biberleri de küçük küçük doğrayalım, tavayı ocağa alıp sıvı yağ ekleyelim ısınınca biberleri atıp soteleyelim.
Ardından istiridye mantarını atalım, tuz atıp düzgünce kavuralım .
Ocağın altını kapatalım ,haşlanan patatesleri ezelim.
Ardından tavada tereyağı eritip üstüne dökelim ,sonra baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Elimize cevizden biraz büyük modüller alıp yuvarlak yapıp elimizle bastırarak çanak hali verin.
Hazırladığımız mantarlı harçtan koyup üzerine kaşar peynir ekleyin .
180 derece fırında kaşar eriyip hafif kızarana kadar bekleyip fırından alıp servise edebilirsiniz.
Patates Çanağında İstiridye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı